Giriş Yap/Üye Ol

Performans

Tiyatro

Küp

30 Kasım 2022, 21:00
DasDas

Bilet Seçenekleri

Tam150,00 ₺
Öğrenci110,00 ₺

Hakkında

4 Kısa Oyun  
 
GalataPerform tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin oyun yazarlığı odaklı tek tiyatro festivali olan Yeni Metin Festivali, bu yıl 11’inci kez tiyatroseverlerle buluşacak. Festivalin teması “Korku” olarak belirlendi. Bu sene festival, uluslararası yapısının altını çizerek “Sınırlar Ötesi Tiyatro” kapsamında Türk yazar ve yönetmenlerle yurt dışından gelen yazar ve yönetmenleri buluşturduğu bir alan yaratıyor. Program kapsamında oyunlar, oyun okumaları ve söyleşiler yer alıyor.  
 
 
2022 Yönetmenlik Atölyesi sınıfının katılımcılarından 4 yönetmenin 4 kısa oyun projesi aynı gece ard arda ortak bir başlık altında sahnelenecek. 
 
ASANSÖR 
Yazan: Ayda Taştekin 
Yöneten: Ayda Taştekin 
Oyuncu: Filiz Bozkuş Al 
İçerik Danışmanı: Mürüvvet Esra Yıldırım 
Ses Tasarımı: Kerem Al 
 
Joseph Luft and Harrington Ingham insanların kendilerini ve başkalarıyla kurdukları ilişkileri anlamalarını kolaylaştırmak için 1955 yılında Johari Penceresi adını verdikleri bir teknik geliştirdiler. Buna göre, kişinin kendisi ile ilgili bildikleri dört alanda mevcuttur. Bunlardan ilki kendisi ve başkaları tarafından bilinen açık alan, ikincisi, kendisinin farkında olmadığı ama başkalarının bildiği kör alan, üçüncüsü, kendisinin bildiği ama başkalarıyla paylaşmadığı saklı alan, dördüncüsü de ne kendisinin ne de başkalarının bildiği bilinmeyen alan olmak üzere dört cepheyi temsil eder. Son günlerini yaşamakta olan bir kanser hastasının her gün kullandığı hastane asansörü onu nasıl kendi saklı alanına götürür? 
 
SERPANTİN 
Yazan: Elmas Eliçe Çetinöz 
Yöneten: Elmas Eliçe Çetinöz 
Oyuncular: Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Sezgi Deniz 
 
Yüzyıllar önce insanların lanetlendiği bir anti-ütopyada yerini bulamamış iki kadın bu düzeni sorgulayabilir mi? Ne de olsa kitlesel korkular zamanla oluşur, gelişir ve ses çıkarmayanlar onay vermiş kabul edilir. Ama insanın korktuğu başına geldiğinde ses çıkarabilir mi? 
 
 
ANAHTAR - Oyun Okuması  
Yazan: Furkan Güder, Günsu Özkarar 
Yöneten: Furkan Güder 
Oyuncular: Eray Bekir Mursal, Işıl Yılmaz, Nükhet Akkaya, Sedat Kalkavan 
 
Tanımadığımız korkular, tanıdık korkular… Dışarı çıktığımızda başımıza bir şey gelebilir. Yolda yürürken iki kişi kavga etmeye başlayabilir. Bazen bu sadece yürürken olur. Evimizin olduğu karanlık sokağa gireriz, cebimizden anahtarları çıkartırız. Başımıza bir şey gelmeden evimize koşarak gideriz. “Ev bizi tehlikelerden koruyan bir sığınaktır, güvenlidir, samimi ve içtendir. İçeride kalan hiçbir şey dışarı çıkamaz; bu demektir ki bütün aile tarihi, nostalji, gizli kapaklı sırlar aslında evin içinde saklıdır. Evin güvenli ve samimi havasına aile sırlarının gizemi ve aile tarihinin kirli sayfaları sirayet eder. Ev, samimi ve koruyucu havasıyla bize güven verse de doğası itibariyle zaten tanımadığımız ruhlar tarafından çoktan işgal edilmiştir. (Vidler, 1997)” Biraz sakinleştikten sonra dört duvar hiç de tanıdık değildir. Burası neresidir? 
 
TEMAS 
Yazan: Gizem Kurtulmuş 
Yöneten: Merve Demirel 
Oyuncu: Merve Selsaban 
 
Görünen olanın ardında ne var? Görünmeyen duyulmasa da gerçekten susuyor mudur? Belki de görünmeyen, görünen dışında bir şey söylediği için susturulmuştur. Etrafımızda olup bitenler bazen çok derinimize saklanır. Oradan çıkmamak için bazen bizi nefessiz bırakır. Bazen görünmeyeni görünür kılmak sadece korkmadan bir nefes almakla olasıdır. Bedensel ve ruhsal keşif ile tanışan bir kadını konu alan Temas, hayatının bir anında nefessiz kalan herkesin korkularına ortak oluyor. 

Etkinlik Kuralları

-13 yaş ve üzeri için uygundur.  
 
-Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır. 
 
-Öğrenci bileti, Öğrenci kimliği ile geçerlidir. 
 
-Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır. 
 
-İş Bankası Maximum özellikli kredi kartlarına %10 indirim uygulanmaktadır. 
 
-Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir. 
 
-Etkinlik günü bilet iadesi gerçekleştirilmemektedir.

Mekan

location-image
DasDas
Metropol İstanbul Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı 34758 Ataşehir/İstanbul
Haritada Göster