Giriş Yap/Üye Ol

Sinema

SİNEMATEK GÜNLERİ / 2-3-4 Haziran 3 Günlük Kombine

04 Haziran 2023
Sinematek/Sinema Evi

Bilet Seçenekleri

SİNEMA GÜNLERİ - 2-3-4 Haziran Kombine400,00 ₺
SİNEMA GÜNLERİ - 2-3-4 Hazira Kombine Öğrenci200,00 ₺

Hakkında

SİNEMATEK GÜNLERİ / 02 HAZİRAN 2023 / 10:00-11:15  
 
Susacak Mıyız? Hiç Sanmayız!  
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Susma Bitsin Platformu 
 
Setlerdeki cinsel taciz ve ayrımcılıkla mücadele etmek üzere kurulan #SusmaBitsin Platformu üyeleri platformun kuruluşundan bu yana kadın dayanışmasıyla gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan kazanımları bizlerle paylaşacaklar. Susma Bitsin Platformu’ndan; Burçe Tutku Tuncalı, Dicle Şengül, Elif Ergezen, Ezgi Sökmen, Mukaddes Kurmuş, Özlem Çıngırlar ve Zinnure Türe konuk olarak bu panelde yer alacaklar. 
 
Kuir Sinema & Türkiye: Kuir Politik Midir? 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Ali Kemal Güven, Ayça Damgacı, Can Merdan Doğan 
 
Sinemada yer edinmeye başlayan kuir anlatım, Türkiye’de üretim yapan yönetmenlerin gözünden hangi aşamalardan geçiyor, ne gibi zorluklar ve farklılıklar yaşıyor, izleyiciye hangi koşullarda ulaşıyor sorularının çevresinde Türkiye’de kuir sinemanın temsiliyetinin ve gelişiminin konuşulacağı panelde yönetmen Ali Kemal Güven, oyuncu Ayça Damgacı ve yönetmen Can Merdan Doğan bizlerle birlikte olacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 02 HAZİRAN 2023 / 11:30-12:45 
 
Dalgaları Aşmak: İlk Film Yolculuğu  
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Barış Fert, Gizem Kızıl, Selcen Ergün, Umut Subaşı 
Moderatör: Sinan Yusufoğlu 
 
Birçok zorluğun baş gösterdiği ilk filmi çekme yolculuğu, dalgaları aşmaya benzer. İlk film sürecine dair tecrübeler, tüyolar ve fikirlerin paylaşılacağı oturumda Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergün, Bana Karanlığını Anlat filminin yönetmeni Gizem Kızıl, Sanki Her Şey Biraz Felaket filminin yönetmeni Umut Subaşı ve Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu filminin yönetmeni Barış Fert bu panelde bizlerle birlikte olacak. 
 
Türkiye Sinemasının Ulusal-Uluslararası Film Festivallerindeki Rolü/ Türkiye’de Film Festivalleri: Yapısı, Ekonomisi, İşleyişi, Seyirci Profili 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacı: Hakan Erkılıç 
Türkiye’deki festivallerin işleyişi, yapısı, ekonomik oluşumu ve festivallerin sahip olduğu kendi izleyici kitlesi üzerinden Türkiye’deki film festivallerinin genel yapısının kompakt açıdan ele alınacağı panelin konuşmacısı Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Hakan Erkılıç olacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 02 HAZİRAN 2023 / 13:45-15:00 
 
Dijital Platformlarda Yeni Yönelimler: MUBI  
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Abbas Bozkurt, Irmak Wöber, Mert Erarslan 
 
Dijital platformların hayatımıza girmesiyle birlikte izleme alışkanlıklarımız, filmlere erişim imkânımız ve daha birçok kalıp değişime uğramış durumda. MUBİ’den Abbas Bozkurt, Mert Eraslan ve Irmak Wober bu panelde “Dijital Platformlarda Yeni Yönelimler”i konuşacak. 
 
MUBI’nin film kültüründeki yeri, ülkemizdeki sinema ortamıyla bağları nelerdir? Kürasyona dayalı bir dijital platform nasıl işler? Belgeselcilere, kısa filmcilere, yeni seslere dijital platformlarda alan açmak mümkün mü? Algoritmaların yarattığı tehlikeler neler? Festivaller, sinema salonları ve dijital platformlar hangi noktalarda ortaklaşabilir? sorularına cevap aranacak. 
 
Bir Tuhaf Evlilik: Yönetmen-Yapımcı İlişkisi  
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Kıvanç Sezer, Kanat Doğramacı 
Moderatör: İrem Akbal 
 
Film yapım sürecinde en kritik iki rolü oynayan yönetmen ve yapımcı arasındaki dinamiklere ışık tutacak bu söyleşide, daha önceden Küçük Şeyler filminde birlikte çalışmış olan yönetmen Kıvanç Sezer ve yapımcı Kanat Doğramacı, işbirliklerine dair detayları bizlerle paylaşacak.  
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 02 HAZİRAN 2023 / 15:15-16:30 
 
O Karakter Benim! Yönetmen- Oyuncu Sohbetleri 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Soner Caner, Hazar Ergüçlü 
Moderatör: Ozan Takış 
 
Karakterin oluşturulma sürecinde oyuncu ve yönetmen olarak aynı zeminde buluşabilmenin öneminin ve bu sürecin Netflix Orijinal yapımı olan Gönül filmi üzerinden incelemesinin konuşulacağı bu panelde oyuncu Hazar Ergüçlü ve yönetmen Soner Caner bizlerle birlikte olacak. 
 
Kişisel ve Toplumsal Gerçekler: Belgeseller  
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Berna Gençalp, Fırat Özeler, Önder Esmer 
Moderatör: Ceylan Özgün Özçelik  
 
Konusunu gerçeklikten alan belgesel, toplumun ve bireylerin gerçekliğini gözler önüne serme noktasında önemli bir rol oynamaktadır. Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin konukları olarak belgesel yönetmenleri Berna Gençalp, Önder Esmer ve Fırat Özeler belgesellerde işlenen konulara büyüteç tutacak.  
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 03 HAZİRAN 2023 / 10:00-11:15 
 
Sendika ve Meslek Birliklerinin Çalışmaları: Sinema TV Sendikası x SenaristBir 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: İbrahim Demir, Ufuk Demirbilek, Ekin Çağrı Kara 
Moderatör: Ozan Takış 
 
Sinema ve sektör çalışanlarının sorunlarına karşın kolektif olarak mücadele etmek ve ilgili sorunlara çözüm üretmek adına sektör çalışanlarının sesi olmaya devam eden meslek birliklerinin çalışmalarının konuşulacağı panelde Sinema TV Sendikası başkanı Ufuk Demirbilek, Sinema Tv Sendikası yönetim kurulu üyesi İbrahim Demir ve SenaristBir komisyon üyesi Ekin Çağrı Kara konuk olarak yer alacak. 
 
Postta Hallederiz! Görsel Efekt ile Dünyayı Değiştirmek  
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Sema Duran, Mert Duran, Yağız Şenay 
 
Çekim sırasındaki bir problemin post prodüksiyon aşamasında çözülebileceği ifadesi “postta hallederiz” deyimini yaratmıştır. Filmlerin oluşum sürecinin en sancılı kısımlarından olan post prodüksiyon sürecinin hangi problemler ile nasıl başa çıktığını GeniusPark VFX ekibinden Mert Duran, Yağız Şenay ve GeniusPark kurucusu Sema Duran bizlere tecrübeleri üzerinden aktaracak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 03 HAZİRAN 2023 / 11:30-12:45 
 
Bağımsız Türkiye Panoraması: Film Borç Batağından Nasıl Kurtulurum?  
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Armağan Lale, Gökçe Işıl Tuna, Nesra Gürbüz 
Moderatör: Onur Sefer  
 
Artan maliyetler ile birlikte zorlaşan film yapma süreci bağımsız filmler için çok daha zor olmaktadır. Günümüz koşullarında, yapım sürecindeki filmlerin finansal zorlukları ve buna dair çözüm önerileri ile değerli yapımcılar Armağan Lale, Nesra Gürbüz ve Gökçe Işıl Tuna panelin konukları olacak. 
 
Bir Fikrin Yaratıcı Düşünme Biçimleri: Senaryo Danışmanlığı 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacı: Gülengül Altıntaş 
Moderatör: Ahmet Toğaç  
 
İyi bir filmin olmazsa olmazı iyi bir senaryodur. Peki bir fikrin iyi bir senaryoya dönüşmesi için neler gerekir? Bu yolculukta bizi neler beklemektedir? Senaryo danışmanları bu süreçte nasıl bir rol oynar? Tüm bu soruların cevaplarını Gülengül Altıntaş’ın konuk olduğu bu panelde arayacağız. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 03 HAZİRAN 2023 / 13:45-15:00 
 
Hayallerimden Vazgeçmeli miyim? Cast Direktörü - Oyuncu İlişkisi  
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu  
Konuşmacılar: Pınar Çelik, Selin Yeninci 
Moderatör: Ferhat Özmen 
 
Filmin temel taşı olan oyuncu ve filme uygun oyuncu keşfinin ardındaki isim olan cast direktörü arasındaki ilişkinin ve doğru oyuncuyu doğru film ile buluşturma sürecinin inceleneceği bu panelde cast direktörü Pınar Çelik ve oyuncu Selin Yeninci konuk olarak yer alacak. 
 
Festivaller İstanbulda / SE-YAP: Filmlerin Festival Stratejisi 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Aylin Pınar Aydemir, Derya Tarım, İpek Erden 
 
Filmlerin dünya seyircisi ile buluşması ve tanınırlığını artırabilmesi için en önemli fırsat olan festivaller, stratejik planlama ve profesyonel bir yaklaşım gerektirmektedir. Uluslararası prömiyerini yapmamış filmleri dünyanın en önemli festival programcılarına sunmayı amaçlayan ‘Festivaller İstanbul’da’ projesinin yürütücülerinden Derya Tarım, SE-YAP Genel Sekreteri Aylin Pınar Aydemir ve Vayka Film kurucusu yapımcı İpek Erden festival stratejisi panelinde konuşacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 03 HAZİRAN 2023 / 15:15-16:30 
 
Dijital Diziler Nereye Gidiyor? 2017-2022 Türkiye Dijital Dizi Raporu 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Yamaç Okur, Burak Sakar 
 
Dijital platformların kurulması ile birlikte sektörün önemli bir parçası haline gelen dijital dizilerin dönüşümünün analitik bir bakış açısı ile analizini Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Çukur gibi birçok önemli film ve dizinin yapımcılığını yapan Yamaç Okur ve veri analisti Burak Sakar gerçekleştirecek. 
 
Kürt Sinemasında Üretim ve Dağıtım Koşulları 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Bingöl Elmas, Hüseyin Karabey, Soner Akalın  
Moderatör: Sinan Yusufoğlu 
 
Kürt sinemasının karşılaştığı dağıtım ve üretim zorluklarına karşın birçok önemli festivalde seyirciyle buluşan ve ödülle dönen filmlerin yönetmenleri Hüseyin Karabey, Bingöl Elmas ve Soner Akalın bu panelde bizlerle olacak. Panelde Kürt sinemasının üretim ve dağıtım süreci ele alınacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 10:00-11:15 
 
Kısa Uzunlar: Kısa Film Yapımında Kolektif Dayanışma 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Musab Tekin, Özgürcan Uzunyaşa, Recep Bozgöz, Yağmur Mısırlıoğlu 
Moderatör: Öykü Orhan  
 
Finansal ve zamansal kısıtların yoğun olarak hissedildiği kısa film projelerinde, karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler yaratma noktasında kolektif ortaklıklar kurulabilmektedir. Bu kolektif çalışmanın sonuçları ve dayanışma sürecinin konuşulacağı panelin konukları kısa film yönetmenleri Recep Bozgöz, Yağmur Mısırlıoğlu, Özgürcan Uzunyaşa ve Musab Tekin. 
 
Gönülden Gönüle Giden Bir Yol Vardır Görülmez: Filmi Müzik ile Anlatmak  
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Ekin Fil, Avi Medina 
Moderatör: Ferhat Özmen 
 
Bizi filmlere bağlayan en önemli unsurlardan biri olan film müziklerinin üretimi, kullanımı ve filmle arasındaki diğer tüm ilişkilerin konuşulacağı bu panelin  
konuşmacıları Kaygı, Körfez filmlerinin müziklerini yapan müzisyen Ekin Fil ve Birlikte Öleceğiz, 9.75 filmlerinin müziklerini yapan müzisyen Avi Medina olacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 11:30-12:45 
 
Sinemada Görüntü Dili ve Estetiğin Yaratım Süreci: Yönetmen - Görüntü Yönetmeni İlişkisi 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu  
Konuşmacılar: Onur Saylak, Feza Çaldıran 
Moderatör: Öykü Orhan 
 
Sinemada görüntü estetiği filmin sanatsal yapısını şekillendirme noktasında önemli bir yapı taşı olmaktadır. Görüntü dilinin yaratılma sürecinin ve estetik kavramı ile ilişkisinin konuşulacağı bu panelin konukları Şahsiyet dizisinde ve birçok projede birlikte çalışmış olan yönetmen Onur Saylak ve görüntü yönetmeni Feza Çaldıran olacak. 
 
Yerelden Globale Seyirciyi Tanımak: BluTV 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacı: Deniz Şaşmaz Oflaz 
Moderatör: Sinan Yusufoğlu 
 
BluTV Ceo’su Deniz Şaşmaz Oflaz; diziden belgesele, belgeselden kısa filme birçok farklı formatta seyirciyle buluşan BluTV projeleri üzerinden, seyircilerin değişmekte olan izleme alışkanlıkları ve bununla beraber seyirciyi tanıma sürecini bu panelde değerlendirecek. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 13:45-15:00 
 
Fikirden Senaryoya, Senaryodan Filme 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Ceylan Özgün Özçelik, Selman Acar 
 
Bir filmin ilk olarak senaristin aklında fikir halinde oluşması, ilham süreçleri ve bu fikrin zaman içerisinde önce zihinde daha sonra da kâğıt üzerinde yavaş yavaş filme dönüşmesinin anlatılacağı oturumda İki Şafak Arasında filminin yönetmeni Selman Acar ile Kaygı filminin yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik, fikir-senaryo-film üçlüsü üzerinden tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 15:15-16:30 
 
Edebiyattan Dijitale: Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? Yazar - Yönetmen İlişkisi 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Perihan Mağden, Umut Aral, Pelin Diştaş 
Moderatör: Onur Sefer 
 
Kimi zaman doğrudan uyarlanan kimi zaman da senaristlere ilham kaynağı olan edebi eserler ile film projeleri arasındaki ilişki uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Dijital platformların hayatımıza girmesiyle beraber daha sık karşımıza çıkan bu ortaklıkların dijital platformlardaki en popüler örneklerinden olan Netflix Orijinal Yapımı, Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? dizisinin yönetmeni Umut Ural ve aynı adlı romanın usta yazarı Perihan Mağden, Netflix içerik direktörü Pelin Diştaş ile beraber bu işbirliğine dair tüm detayları bizlerle paylaşacak. 
 
Kurgu Sürecinde Sorunlar ve Çözümler: KUDA 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Özcan Vardar, Nihan Işık 
 
Bir filmin omurgasını oluşturan kurgu, yaratım sürecinin son aşamalarından biri olmaktadır. Bu sebeple kurgu masası sorunların dağ gibi biriktiği bir aşama haline de gelebilmektedir. Kurgu aşamasındaki sorunlar ve bunlara dair pratik çözümlerin konuşulacağı panelin konukları son yıllarda birçok önemli filmin kurgucusu olan Özcan Vardar ve Nihan Işık olacak. 

Etkinlik Kuralları

● Sinematek/Sinema Evi biletleri mobilet.com internet adresinden ve Mobilet uygulamasından satın alınabilir.  
 
● Sinematek/Sinema Evi’nin gişesi yoktur.  
 
● Yerlerimiz numarasız olduğundan filmlere vaktinde gelmeniz rica olunur. Film başladıktan sonra salona seyirci alınmaz.  
 
● Çalışma Gün ve Saatleri: Hafta içi 10.00-20.00 | Hafta sonu 12.00-18.30 Pazartesi günleri kapalı.  
 
● Sinematek/Sinema Evi programındaki filmlerin bilet ücreti: Tam 40 TL ve 50 TL’dir. Öğrenciler, 65 yaş üstü vatandaşlar, gazi ve engelliler; paso/kart/kimlik göstererek, gösterimleri %50 indirimli izleyebilirler.  
 
● Etkinliğin iptal edilmesi haricinde, satılan biletler, satış işlemi sonrasında hiçbir şekilde iptal edilmez ve ücret iadesi yapılmaz.  
 
● İşbirlikleri kapsamında ortak gerçekleştirilen etkinliklerin farklı kanallardan satışa sunulan bilet ücretlerinden Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi sorumlu değildir.  
 
● Kapalı alanlarda sigara içilmez.  
 
Sinema salonuna su haricinde yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.  
 
● Film gösterimleri esnasında telefonların sesinin kapatılmasını, cep telefonu kullanılmamasını, fotoğraf çekilmemesini, filmin video kaydının alınmamasını önemle hatırlatırız.  
 
 
● Filmlerimizde, programda aksi belirtilmedikçe ara yoktur.  
 
● Filmlerimiz orijinal dilinde, Türkçe altyazı ile gösterilir. Diğer altyazı seçenekleri mevcut ise programda belirtilir.  
 
● Sinematek/Sinema Evi programda değişiklik yapma hakkına sahiptir, program değişikliğiyle ilgili duyurular Sinematek/Sinema Evi sosyal medya hesaplarından yapılır.  
 
● Sinematek/Sinema Evi sosyal medya hesapları:  
● instagram.com/sinemateksinemaevi  
● facebook.com/sinemateksinemaevi  
● twitter.com/sinematekadikoy  
 
● 7163 sayılı Kanun'un 7. maddesi gereğince sınıflandırılmamış filmler +18 kabul edildiğinden film gösterimlerine, programda aksi belirtilmedikçe 18 yaş altı sinema severlerimiz katılamaz. 

Mekan

location-image
Sinematek/Sinema Evi
Osmanağa Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy/İstanbul
Haritada Göster