Giriş Yap/Üye Ol

Sinema

SİNEMATEK GÜNLERİ / 10:00 - 18:00

04 Haziran 2023
Sinematek/Sinema Evi

Bilet Seçenekleri

SİNEMA GÜNLERİ - 4 Haziran Pazar Kombine125,00 ₺
SİNEMA GÜNLERİ - 4 Haziran Pazar Kombine Öğrenci62,50 ₺

Hakkında

Kısa Uzunlar: Kısa Film Yapımında Kolektif Dayanışma 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Musab Tekin, Özgürcan Uzunyaşa, Recep Bozgöz, Yağmur Mısırlıoğlu 
Moderatör: Öykü Orhan  
 
Finansal ve zamansal kısıtların yoğun olarak hissedildiği kısa film projelerinde, karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler yaratma noktasında kolektif ortaklıklar kurulabilmektedir. Bu kolektif çalışmanın sonuçları ve dayanışma sürecinin konuşulacağı panelin konukları kısa film yönetmenleri Recep Bozgöz, Yağmur Mısırlıoğlu, Özgürcan Uzunyaşa ve Musab Tekin. 
 
 
Gönülden Gönüle Giden Bir Yol Vardır Görülmez: Filmi Müzik ile Anlatmak  
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Ekin Fil, Avi Medina 
Moderatör: Ferhat Özmen 
 
Bizi filmlere bağlayan en önemli unsurlardan biri olan film müziklerinin üretimi, kullanımı ve filmle arasındaki diğer tüm ilişkilerin konuşulacağı bu panelin konuşmacıları Kaygı, Körfez filmlerinin müziklerini yapan müzisyen Ekin Fil ve Birlikte Öleceğiz, 9.75 filmlerinin müziklerini yapan müzisyen Avi Medina olacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 11:30-12:45 
 
Sinemada Görüntü Dili ve Estetiğin Yaratım Süreci: Yönetmen - Görüntü Yönetmeni İlişkisi 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu  
Konuşmacılar: Onur Saylak, Feza Çaldıran 
Moderatör: Öykü Orhan 
 
Sinemada görüntü estetiği filmin sanatsal yapısını şekillendirme noktasında önemli bir yapı taşı olmaktadır. Görüntü dilinin yaratılma sürecinin ve estetik kavramı ile ilişkisinin konuşulacağı bu panelin konukları Şahsiyet dizisinde ve birçok projede birlikte çalışmış olan yönetmen Onur Saylak ve görüntü yönetmeni Feza Çaldıran olacak. 
 
Yerelden Globale Seyirciyi Tanımak: BluTV 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacı: Deniz Şaşmaz Oflaz 
Moderatör: Sinan Yusufoğlu 
 
BluTV Ceo’su Deniz Şaşmaz Oflaz; diziden belgesele, belgeselden kısa filme birçok farklı formatta seyirciyle buluşan BluTV projeleri üzerinden, seyircilerin değişmekte olan izleme alışkanlıkları ve bununla beraber seyirciyi tanıma sürecini bu panelde değerlendirecek. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 13:45-15:00 
 
Fikirden Senaryoya, Senaryodan Filme 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Ceylan Özgün Özçelik, Selman Acar 
 
Bir filmin ilk olarak senaristin aklında fikir halinde oluşması, ilham süreçleri ve bu fikrin zaman içerisinde önce zihinde daha sonra da kâğıt üzerinde yavaş yavaş filme dönüşmesinin anlatılacağı oturumda İki Şafak Arasında filminin yönetmeni Selman Acar ile Kaygı filminin yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik, fikir-senaryo-film üçlüsü üzerinden tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak. 
 
SİNEMATEK GÜNLERİ / 04 HAZİRAN 2023 / 15:15-16:30 
 
Edebiyattan Dijitale: Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? Yazar - Yönetmen İlişkisi 
 
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu 
Konuşmacılar: Perihan Mağden, Umut Aral, Pelin Diştaş 
Moderatör: Onur Sefer 
 
Kimi zaman doğrudan uyarlanan kimi zaman da senaristlere ilham kaynağı olan edebi eserler ile film projeleri arasındaki ilişki uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Dijital platformların hayatımıza girmesiyle beraber daha sık karşımıza çıkan bu ortaklıkların dijital platformlardaki en popüler örneklerinden olan Netflix Orijinal Yapımı, Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? dizisinin yönetmeni Umut Ural ve aynı adlı romanın usta yazarı Perihan Mağden, Netflix içerik direktörü Pelin Diştaş ile beraber bu işbirliğine dair tüm detayları bizlerle paylaşacak. 
 
 
Kurgu Sürecinde Sorunlar ve Çözümler: KUDA 
 
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu 
Konuşmacılar: Özcan Vardar, Nihan Işık 
 
Bir filmin omurgasını oluşturan kurgu, yaratım sürecinin son aşamalarından biri olmaktadır. Bu sebeple kurgu masası sorunların dağ gibi biriktiği bir aşama haline de gelebilmektedir. Kurgu aşamasındaki sorunlar ve bunlara dair pratik çözümlerin konuşulacağı panelin konukları son yıllarda birçok önemli filmin kurgucusu olan Özcan Vardar ve Nihan Işık olacak. 

Etkinlik Kuralları

● Sinematek/Sinema Evi biletleri mobilet.com internet adresinden ve Mobilet uygulamasından satın alınabilir.  
 
● Sinematek/Sinema Evi’nin gişesi yoktur.  
 
● Yerlerimiz numarasız olduğundan filmlere vaktinde gelmeniz rica olunur. Film başladıktan sonra salona seyirci alınmaz.  
 
● Çalışma Gün ve Saatleri: Hafta içi 10.00-20.00 | Hafta sonu 12.00-18.30 Pazartesi günleri kapalı.  
 
● Sinematek/Sinema Evi programındaki filmlerin bilet ücreti: Tam 40 TL ve 50 TL’dir. Öğrenciler, 65 yaş üstü vatandaşlar, gazi ve engelliler; paso/kart/kimlik göstererek, gösterimleri %50 indirimli izleyebilirler.  
 
● Etkinliğin iptal edilmesi haricinde, satılan biletler, satış işlemi sonrasında hiçbir şekilde iptal edilmez ve ücret iadesi yapılmaz.  
 
● İşbirlikleri kapsamında ortak gerçekleştirilen etkinliklerin farklı kanallardan satışa sunulan bilet ücretlerinden Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi sorumlu değildir.  
 
● Kapalı alanlarda sigara içilmez.  
 
Sinema salonuna su haricinde yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.  
 
● Film gösterimleri esnasında telefonların sesinin kapatılmasını, cep telefonu kullanılmamasını, fotoğraf çekilmemesini, filmin video kaydının alınmamasını önemle hatırlatırız.  
 
 
● Filmlerimizde, programda aksi belirtilmedikçe ara yoktur.  
 
● Filmlerimiz orijinal dilinde, Türkçe altyazı ile gösterilir. Diğer altyazı seçenekleri mevcut ise programda belirtilir.  
 
● Sinematek/Sinema Evi programda değişiklik yapma hakkına sahiptir, program değişikliğiyle ilgili duyurular Sinematek/Sinema Evi sosyal medya hesaplarından yapılır.  
 
● Sinematek/Sinema Evi sosyal medya hesapları:  
● instagram.com/sinemateksinemaevi  
● facebook.com/sinemateksinemaevi  
● twitter.com/sinematekadikoy  
 
● 7163 sayılı Kanun'un 7. maddesi gereğince sınıflandırılmamış filmler +18 kabul edildiğinden film gösterimlerine, programda aksi belirtilmedikçe 18 yaş altı sinema severlerimiz katılamaz. 

Mekan

location-image
Sinematek/Sinema Evi
Osmanağa Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy/İstanbul
Haritada Göster